Girls Only!
Home » Melissa de la Cruz » Saint Tropez
Rating: 1.75 ster
4 stemmen

Saint Tropez

 

 Vier meiden en een nieuwe film die gemaakt wordt in het hippe Saint Tropez, dat belooft een heftige zomer te worden. De meiden hebben alle vier een totaal verschillende achtergrond. Devon is een succesvolle zangeres en actrice; zij is vastbesloten haar leven te beteren na een aantal uitspattingen met drugs en alcohol. Ze voelt de druk van de film die ze gaat maken, deze moet een succes worden. Summer wacht erop om Devon van haar troon te stoten en haar plaats in te nemen; ze schuwt hierbij geen enkel middel. Casey is een oude vriendin van Summer en wordt gevraagd om haar persoonlijke assistente te zijn. Gedurende de zomer komt ze erachter dat haar vriendin veranderd is, en niet ten goede. Livia is de dochter van Devons filmproducent, zij is vele kilo's afgevallen en moet nog steeds wennen aan haar nieuwe lijf en het daarbij behorende imago. Het verhaal bestaat uit vier verhaallijnen waarbij de lezer de achtergrond van de vier meisjes leert kennen. Gedurende het verhaal komen de verhaallijnen bij elkaar. Het einde is nogal open, er wordt duidelijk de mogelijkheid geschapen om een vervolg te maken. Vanaf ca. 15 jaar.

Leesverslag  Saint Tropez

 1. 1.      Titel van het boek

Saint Tropez

 1. 2.      Schrijver van het boek

Melissa de la Cruz

 1. 3.      Waarom heet het boek zo

Het boek heet zo omdat alles gebeurtenissen afspelen in Saint Tropez.

 1. 4.      Wie zijn de hoofdpersonen

Livia, Casey, Summer en Devon

 1. 5.      Speelt het verhaal vroeger, nu of in de toekomst af.

Het verhaal speelt zich nu af, omdat alle hoofdpersonen mobieltjes (Blackberry’s) hebben. En de hoofdpersonen moeten op de computer werken.

 1. 6.      Waar speelt het verhaal zich af

In Saint Tropez

 1. 7.      Hoelang duurt het verhaal

Het verhaal duurt een paar maanden, je weet het niet precies.

 1. 8.      Door wiens ogen zie je de gebeurtenissen

Je ziet de gebeurtenissen door de ogen van Devon, Summer, Casey en Livia, omdat je leest wat ze denken, voelen en zeggen.

 1. 9.      Waar gaat het boek over

Dit boek gaat over een film ‘Juicy’ dat wordt gespeeld door Devon, de film wordt veranderd omdat de regisseurs een goed draaiende film willen maken, en ze denken dat dat met Devon niet lukt, daarom kiezen ze Summer als hoofdrolspeler, zij is nog maar net beroemd. Casey is de assistente van Summer, en krijgt het zwaar te verduren. Livia heeft een maagverkleining gehad en komt in de spotlights omdat ze vriendin is met Devon.

 1. 10.  Welke persoon speelt niet zo’n leuke rol

Summer, omdat ze nogal bot doet tegen Casey, terwijl Casey heel aardig tegen Summer doet.

 1. 11.  Welke rol zou je zelf graag spelen in het boek

De rol van Devon, beroemd zijn en in een film spelen.

 1. 12.  Welk cijfer geef je dit boek

Een 8, omdat het een echt leuk meidenboek is.

 1. 13.  Geef je mening over dit boek

Ik vind dit boek erg leuk, omdat je mee kan maken wat er tussen beroemdheden allemaal speelt (ruzie).

 1. 14.  Wat vind je van het eind

Het eind vind ik geweldig, als Summer door Livia (die het nieuwe script schreef) uit de film geschreven wordt en Devon weer de hoofdrol krijgt.