Girls Only!
Home » Maureen Johnson » Zomer, zee & zoute zoenen
Rating: 2.125 sterren
8 stemmen

Zomer, zee & zoute zoenen

 

'Een wervelwind van avontuur en actie, vriendschap en romantiek. Dit is het perfecte zomerboek voor fans van 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek'.
Booklist

Clio is zeventien en woont bij haar moeder in Amerika. Tot haar woede moet ze de zomer bij haar vader doorbrengen, met wie ze het totaal niet kan vinden. Ze zal wekenlang vastzitten op een zeiljacht in de Middellandse Zee, waardoor ze haar zomerliefde in Amerika moet opgeven.
In Italiƫ ontmoet Clio haar vader en de andere bemanningsleden. Al snel ontdekt ze dat haar vader een verborgen agenda heeft: hij wil gaan duiken naar de Marguerita Steen, die rond 1900 tijdens een scheepsramp verdwenen is. Bovendien is de archeologe Julia niet alleen aan boord vanwege haar kennis, ze blijkt ook haar vaders nieuwe vriendin te zijn.
Gelukkig is Elsa aan boord, Julia's dochter, in wie Clio een nieuwe vriendin vindt. En Aidan, de knappe, maar arrogante assistent van Julia blijkt veel spannender dan ze dacht. De vakantie neemt een heel andere wending dan Clio ooit had kunnen bedenken.