Girls Only!
Home » Maren Stoffels » Verboden voor ons
Rating: 3.361963190184 sterren
163 stemmen

Verboden voor ons

A
1. De titel van het boek is Verboden voor ons
2. De schrijver van het boek is Maren Stoffels
3. De uitgever van het boek is Leopold
4. Het boek is in 2011 uitgegeven
5. Het boek heeft 134 bladzijden

B
1. Ik heb dit boek uitgekozen, omdat ik de omslag van het boek mooi vindt, vaak kijk in naar de omslag om te bepalen of ik het boek ga lezen. Ook lees ik de tekst op de achterkant, de tekst op de achterkant van dit boek sprak me wel aan. De schrijfster, Maren Stoffels, is een schrijfster die ik goed vindt. Mijn eerste indruk is dat het me een leuk boek lijkt, dat het gaat over een roze fiets met een oranje toeter en bloemenslingers om het stuur en over een strijd tussen Caro en Tirza en over een jongen, want er zitten een meisje en een jongen op de roze fiets. Het boek lijkt me wel spannend en leuk om te lezen.

2. Ik heb een stukje gekozen uit het boek wat gemeen is en ik niet graag zelf mee zou willen maken.
Tirza is samen met Eva, Carmen, Wessel, Alwin en Jelmer naar de bioscoop. Samen kijken ze het begin stukje van de film, maar telkens word er popcorn tegen Tirza aangegooid, dan gaat Tirza naar de wc en als ze op de wc zit, word er een bak popcorn over haar heen gegooid. Tirza ziet een ring, maar kan niet plaatsen van wie die ring is. Even later komen Eva en Carmen, want die vragen zich af waarom ze zo lang wegblijft. Samen gaan ze naar huis, Wessel, Alwin en Jelmer blijven in de bioscoop maar zijn wel boos. Als Tirza even later op de fiets zit op weg naar huis, weet ze ineens van wie die ring is, van Caro.

C
1. De hoofdpersonen van het boek Verboden voor ons zijn
            - Tirza
            - Toine
            - Caro

2. Tirza lijkt me een aardig meisje, ze is bang voor Caro en de Noorders, maar niet verlegen. Tirza heeft een grote mond en is soms brutaal. Tirza heeft blond haar en draagt dure kleding, met felle kleuren.
Toine lijkt me een aardige jongen, die ook gemeen kan zijn. En ook Toine heeft soms wel een grote mond. Toine heeft bruin haar en draagt donkere, gabber kleren, vaak met capuchons.
Caro lijkt me gemeen en wil altijd van Tirza winnen. Caro maakt vervelende opmerkingen en heeft een hele grote mond. Toch heeft Caro een groot hart. Over Caro’s uiterlijk wordt niet gepraat maar ik denk dat ze ook donkere kleren aan heeft.
           

3. Tirza wil graag tekenlessen volgen bij Marlies, maar dat is in Noord, waar ze niet mag komen. Ondertussen loopt de strijd tussen Noord en Zuid volledig uit de hand, Tirza wil dat deze strijd stopt, dan kan ze weer tekenlessen volgen en die leuke jongen Toine, de broer van Caro weer zien. Tirza lost het probleem op door naar Caro te gaan, Caro wordt liever voor Tirza, want Caro ziet aan Toine dat hij verliefd is op haar. Zodra Cora en Tirza stoppen met de strijd is het weer rustig tussen Noord en Zuid.

4. Marlies is de tekenlerares van Tirza, Marlies woont in Noord, de verboden wijk voor Tirza, die in zuid woont.
Eva is een goede vriendin van Tirza.
Vincent is de tekenleraar van Tirza en Caro op school.
Carmen, Wessel, Alwin, Jelmer zijn ‘vrienden’ die helpen in de strijd tussen Noord en Zuid.

D
1. Het thema van het boek is strijd

2. De belangrijkste gebeurtenis in het boek is de strijd tussen Noord en Zuid met daarbij de goed making. Eerst doen de Noorders en Zuiders er alles aan om elkaar het leven zuur te maken. Uiteindelijk leggen Caro en Tirza het bij omdat Caro’s broer Toine verliefd is op Tirza.

3.Tirza en Caro willen graag een tekenopdracht winnen, dus de strijd barst los. De tekenleraar op school geeft een adres aan Tirza van een tekenlerares. Tirza moet naar Noord, en Noord is verboden terrein. Meteen de eerste keer dat Tirza in Noord komt gaat het mis: een jongen die de broer van Caro is, heeft zijn fiets aan die van haar vastgemaakt. Als Tirza wraak neemt op deze actie, begint ze een oorlog zonder het zelf te weten. Als Caro eieren over de schutting naar de Zuiders gooit, krijgen de Zuiders June te pakken, een meisje uit Noord. Zij krijgt de volle laag en word besmeurd met allemaal eten. Zo gaat dat wraak nemen op elkaar nog wel even door. En Tirza wordt verliefd op de broer van Caro, Toine, die in Noord woont en vaak Tirza opzoekt en helpt maar de dag van de bekendmaking van de winnaar komt steeds dichterbij, als blijkt dat de tekeningen van Caro zijn gestolen, word de wedstrijd uitgesteld. Maar de wedstrijd gaat verder en Tirza wint, de strijd eindigt. Tirza gaat naar Caro en Caro verteld dat haar broer van haar houd en dat ze hoopt dat ze gelukkig worden samen.

4. De tieners die in Zuid wonen, mogen niet naar Noord, het is dus verboden om daar te komen. Vandaar dat het boek Verboden voor ons heet.

E
1. Een naam van de plaats waar het verhaal zich afspeelt wordt niet genoemd. Toch denk ik dat de plaats een stad is, omdat er heel erg onderscheid tussen Noord en Zuid wordt gemaakt. Midden in de plaats, ligt een kanaal, waar een pondje vaart.

2. Het is in de tijd van nu. Tirza heeft een fiets met een rekje voorop, wat nog maar sinds kort in de mode is.
3. Het verhaal is chronologisch opgebouwd, er zijn geen flashbacks op het verleden.